اگر در مورد ثبت لایحه در سامانه ثنا سوالی دارید
اگر در مورد ثبت لایحه در سامانه ثنا سوالی دارید

همان طور كه میدانید، افراد شاكی و خوانده برای دفاع از حق خود در دادگاه از لایحه استفاده میكنند. لایحه در گذشته معمولا به صورت حضوری به مقام دادگاه تقدیم میشد؛ اما در سال های اخیر و با پیشرفت حركت های آنلاین در كشور، این بخش هم عقب نمانده و امكان ثبت الكترونیک لایحه هم فراهم گردیده است. این كار از طریق سامانه ثنا واقع در سایت قوه قضائیه امكان پذیر شده است. بنابراین هر یك از اصحاب دعوا میتوانند نسبت به ثبت لایحه در سامانه ثنا اقدام نمایند. از آن جایی كه عمدتا لایحه تهیه شده توسط وكلا هم از مقبولیت و هم از تخصص بیش تری نسبت به افراد عادی برخوردار است، این لایحه ها توسط وكیل به دادگاه ارائه میشوند. بنابراین وكلا برای ارائه لوایح میتوانند از این طریق اقدام نمایند؛ در واقع میتوان گفت این قشر بیش ترین استفاده از سامانه ثنا در حوزه ارائه لوایح را دارند.
استفاده از سامانه ثنا قوه قضاییه برای تقدیم لایحه به دادگاه باعث شده است كه وكلا بتوانند در مدت زمان كوتاه تری كار خود را انجام دهند. هم چنین اقدامات اداری و آمد و رفت های طولانی هم دیگر وجود نخواهند داشت. بنابراین ثبت الكترونیک لایحه تا حد زیادی باعث آسایش و جلوگیری از اتلاف وقت وکلا شده است. مزیت دیگر این سامانه این است كه افراد و به خصوص وكلا میتوانند نسبت به مشاهده لایحه در سامانه ثنا اقدام كنند. بنابراین این مورد هم به راحتی و در خانه یا هر جایی كه به اینترنت دسترسی باشد، توسط وکلا امكان پذیر است. در كل امكان ثبت لایحه در سامانه ثنا به وکلا این امكان را داده است تا وقت بیش تری برای رسیدگی به پرونده های خود با خیالی راحت داشته باشند. در ادامه به طور كامل نحوه استفاده از این سامانه و نكات مربوط به آن را بیان خواهیم كرد.
آیا امکان ثبت الکترونیک لایحه وجود دارد
با توجه به این كه در سالیان گذشته همواره برای ارائه لایحه به دادگاه باید افراد یا وکلا آن ها به صورت حضوری مراجعه میكردند، خیلی از افراد ممكن است هنوز هم متوجه امكان ثبت الكترونیک لایحه نشده باشند. البته این موضوع میتواند برای برخی از وکلا هم صدق كند، اگر چه عمده وكلا به سرعت با تغییرات موجود در سیستم قضایی هماهنگ شده و از قوانینی جدید اطلاع مییابند. به هر حال، اكنون امكان ثبت لایحه به صورت آنلاین وجود داشته و این كار از طریق سامانه ثنا انجام میگیرد. افراد خوانده یا خواهان و وكلای هر یك از این طرف ها میتوانند نسبت به ثبت لایحه در سامانه ثنا اقدام نمایند. البته برای انجام این كار یك سری پیس نیازها وجود دارد كه باید آن ها را انجام بدهید. اكنون به بیان چگونگی انجام ثبت و مشاهده لایحه در سامانه ثنا خواهیم پرداخت.
نحوه ثبت لایحه در سامانه ثنا
با این كه چند مدت از وجود سامانه جدید در سایت اصلی قوه قضائیه برای ثبت الكترونیک لایحه میگذرد، اما ممكن است هنوز برخی از افراد آدرس دقیق این سامانه را نداشته یا از نحوه كار با آن مطلع نباشند. اكنون به طور كامل و مرحله به مرحله به بیان نحوه ثبت لایحه در سامانه ثنا خواهیم پرداخت. پس با ما همراه بوده و به طور كامل با این سامانه آشنا شوید:
راهنمای تصویری ثبت الکترونیک لایحه در سامانه ثنا
- ۱ابتدا باید به سایت اصلی قوه قضائیه به نشانی اینترنتی www.adliran.ir مراجعه نمایید. سپس در صفحه اصلی از بخش سمت راست، گزینه «سامانه وكلا و كارشناسان» را انتخاب كنید. در ادامه صفحه جدیدی باز خواهد شد كه باید بر روی گزینه «سامانه وكلا» كلیك كرد.
- ۲در مرحله بعد باید اطلاعات كاربری خود را وارد كرده و گزینه «مرحله بعد» را كلیك نمایید. در این قسمت یك رمز موقت به موبایل شما ارسال خواهد شد. باید منتظر بمانید تا این رمز را دریافت كرده و سپس آن را در كادر مربوطه وارد كنید.
-
۳بعد از این كه رمز پیامك شده را وارد نمودید، صفحه جدیدی باز خواهد شد كه از بخش سمت راست آن امكان انتخاب گزینه «ارائه و پیگیری لایحه» وجود خواهد داشت. بر روی این گزینه كلیك نمایید. یك پنجره جدید باز خواهد شد كه اگر قصد ارسال لایحه جدیدی دارید، باید بر روی گزینه «تقدیم لایحه» كلیك كنید. در ادامه كار ثبت لایحه در سامانه ثنا ، نوع لایحه را هم مشخص نموده و نسبت به انتخاب گزینه «تقدیم» كه در پایین پنجره وجود دارد، اقدام نمایید.
-
۴ بعد از این كه تقدیم لایحه را كلیك كردید، پنجره جدیدی باز خواهد شد كه شامل یك لیست است. اولین گزینه این لیست عبارت «ثبت و ویرایش لایحه» میباشد كه باید آن را انتخاب نمایید. برای این كه امكان ارسال لایحه فراهم باشد، باید همه گزینه های موجود در این لیست را پر كنید. در واقع سیستم این بخش از ثبت الكترونیك لایحه به این شكل است كه با پر كردن هر كدام از گزینه های لیست،گزینه بعدی آزاد خواهد شد.
-
۵در ادامه باید از طریق گزینه «افزودن» موضوع لایحه را انتخاب نمایید و سپس بر روی دكمه «مرحله بعدی» كلیك كنید. با این كار شما وارد صفحه جدید خواهید شد كه اطلاعات پرونده مورد نظر را از شما میخواهد. باید اطلاعات پرونده را وارد كرده و مرجع قضایی نهاد رسیدگی كننده به پرونده را هم انتخاب كنید. حال میتوانید بر روی گزینه «مرحله بعدی» كلیك نمایید.
-
۶در این مرحله اگر اطلاعاتی برای پیوست دارید، باید آنها را بارگذاری كرده و دكمه «مرحله بعدی» را بزنید. شما اكنون وارد صفحه مربوط به «ارائه كننده لایحه» شده اید و اگر وكیل هستید، باید گزینه «وكیل» راانتخاب نمایید. كد ملی و تاریخ تولد را وارد كرده و جست و جو را انجام دهید تا اطلاعات شما بارگزاری شود. اكنون میتوانید وارد مرحله بعدی شوید.
- ۷در این مرحله می توانید لایحه خود را نوشته و در ادامه بر روی گزنه «ثبت موثت» كلیك كنید. بعد از انجام این مرحله از ثبت لایحه در سامانه ثنا ، كد رهگیری را دریافت كرده و گزینه «بازگشت به فهرست» را میزنید.
-
۸در صفحه فهرست باید گزینه «آماده سازی جهت محاسبه هزینه و ارسال» را انتخاب كرده و فرمی كه باز میشود را تایید نمایید. در ادامه باید مجددا به فهرست برگشته و بر روی گزینه «اخذ امضای الكترونیك» كلیك كرده و كار امضا را انجام دهید.
-
۹در این مرحله باید گزینه «محاسبه و دریافت هزینه» را انتخاب کرده و از طریق یکی از درگاه ها نسبت به پرداخت هزینه ثبت الکترونیک لایحه اقدام نمایید.
-
۱۰در آخر باید از فهرست گزینه «ارسال به دفتر خدمات قضایی» را انتخاب و بر روی دکمه «ارسال رمز موقت» کلیک کنید. رمز دریافت شده را در کادر مربوط به خود وارد کرده و یکی از گزینههای «ارسال به مرجع قضایی» یا «ارسال به دفتر خدمات» را انتخاب میکنید.
مشاهده لایحه در سامانه ثنا
مشاهده لایحه در سامانه ثنا را هم میتوانید از همان طریقی که برای ثبت الکترونیک لایحه اقدام میکنید، انجام دهید. به این ترتیب باید همه مراحل را به صورت مشابه طی کرده و در قسمت مربوط به «ثبت و ویرایش لایحه» لایحه های قبلی خود را مشاهده کرده و در صورت نیاز نسبت به ویرایش آن ها اقدام نمایید. البته در حال حاضر امکان مشاهده لایحه طرف دیگر پرونده هم از طریق این سامانه وجود دارد؛ به شرط این که وکیل یا خود این فرد که کار ثبت لایحه در سامانه ثنا را انجام دادهاند، آن را جزو تبادل لوایح محسوب کرده باشند. در غیر این صورت شما قادر به مشاهده لایحه طرف مقابل نخواهید بود. برای این کار باید به دادگاه مراجعه کرده و درخواست کنید تا این لایحه را به صورت کتبی برای مطالعه به شما بدهند.
نکات ثبت لایحه در ثنا
در هنگام ثبت لایحه در سامانه ثنا بهتر است به چند نکته توجه کنید تا کار شما به خوبی انجام گرفته و نیاز به دوباره کاری نداشته باشید. این نکات عبارتند از:
- اول این که در هر مرحله از ثبت لایحه میتوانید گزینه «ثبت موقت» را زده و کد رهگیری را دریافت کنید. بدین شکل میتوانید کار ثبت لایحه را بعدا ادامه دهید.
- نکته دیگر این که، اگر چه امکان ثبت الکترونیک لایحه در این سامانه توسط خود فرد هم وجود دارد، اما بهتر است این کار را به وکیل سپرد که هم از تخصص و هم از مهارت بهتری در این زمینه برخوردار است.
- بعد از این که لایحه خود را در سامانه ثنا ثبت کردید، در حدود ۲۴ تا ۴۸ ساعت کاری زمان لازم است تا این لایحه توسط دادگاه بررسی شود. بعد از آن میتوانید نسبت به مشاهده لایحه در سامانه ثنا با استفاده از همان کد رهگیری اقدام کنید.
از مهم ترین اقدامات در حوزه قضایی، تقدیم لایحه توسط هر یک از طرفین دعوا به دادگاه است. این کار در سالیان گذسته به صورت حضوری و عمدتا توسط وکیل انجام میشد. اما در سال های اخیر و با توجه به پیشرفت های چشمگیر کشور در زمینه خدمات اینترنتی، امکان ثبت لایحه در سامانه ثنا به صورت آنلاین فراهم گردیده است. بدین ترتیب وکلا به راحتی و در زمانی کوتاه میتوانند نسبت به ثبت الکترونیک لایحه اقدام نمایند. برای انجام این کار در ابتدا باید به سایت اصلی قوه قضائیه به نشانی WWW.ADLIRAN.IR شده و در ادامه از طریق سامانه ثنا این کار را انجام دهید. نحوه ثبت و مشاهده لایحه در سامانه ثنا را به طور کامل در این جا توضیح دادهایم. پس شما میتوانید با مطالعه آن، به طور کامل کار با این سامانه را فرا گرفته و لوایح خود را به صورت الکترونیک تقدیم دادگاه نمایید.
سوالات متداول
1- ثبت لایحه در سامانه ثنا باید توسط چه کسی انجام شود؟
برای ثبت لایحه در سامانه ثنا خود شخص می تواند اقدام کند ولی بهتر است وکیل مربوطه که از مهارت خاصی برخوردار است این کار را انجام دهد.2- مدت زمان بررسی بعد از ثبت الکترونیک لایحه توسط دادگاه چه مدت است؟
بعد از اینکه لایحه خود را در سامانه ثنا ثبت کردید حدود 24 تا 48 ساعت زمان نیاز است تا لایحه توسط دادگاه بررسی شود.3- برای ثبت الکترونیک لایحه به چه سامانه ای مراجعه کنم؟
همانطور که در مقاله هم اشاره کردیم برای ثبت لایحه باید به سایت قوه قضاییه به آدرس WWW.ADLIRAN.IR مراجعه کنید و در ادامه از طریق سامانه ثنا مراحل ثبت لایحه را انجام دهید.اگر در مورد ثبت لایحه در سامانه ثنا سوالی دارید
اگر در مورد ثبت لایحه در سامانه ثنا سوالی دارید

همراه مشاور: سلام بله، در حال حاضر این امکان فراهم است.
همراه مشاور: سلام ثبت انواع لوایح قضایی از طریق سامانه عدل ایران انجام می شود و کارشناسان ، وکلای دادگستری و اشخاص عادی می توانند بدون مراجعه به دادگاه و دفاتر خدمات قضایی اقدام به ثبت لوایح مربوط به پرونده های خود نمایند
همراه مشاور: سلام در مواردی مانند تبادل لوایح و ... ارائه شود ، در سایت بارگذاری شده و قابل دانلود و مشاهده است . در سایر موارد باید با مراجعه به دادگاه لایحه را مطالعه نموده یا کپی دریافت نمائید .
همراه مشاور: سلام بله