اگر در مورد استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی سوالی دارید
اگر در مورد استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی سوالی دارید

امکان استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی برای همه صادرکنندگان چک فراهم شده تا این افراد به راحتی بتوانند از وجوه مسدود شده خود از این بابت آگاه شوند. مسئله چک های برگشتی همواره یکی از بزرگ ترین مشکلات در زمینه استفاده از چک و خدمات این چنینی بوده است. در گذشته اگر فردی نسبت به صدور چک اقدام می کرد، موجودی حساب دسته چک وی در بانک مربوطه بررسی می شد. در صورت وجود مبلغ چک در حساب، گیرنده آن را پاس کرده و وجه را دریافت می کرد. اما در صورت عدم وجود مبلغ در این حساب، چک برگشت می خورد و صادرکننده برای جلوگیری از تبعات بعدی، باید هر چه زودتر وجه را واریز می کرد. اما اکنون شرایط تغییر کرده و اگر موجودی کافی در حساب صادرکننده چک نباشد، مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی یکی از سریع ترین پیامدهای آن خواهد بود. در واقع، علاوه بر حساب مربوط به دسته چک، حساب های فرد در بانک های دیگر هم مسدود خواهد شد.
مسدودسازی سایر حساب های فرد صادرکننده چک برگشتی، بر اساس طرح قانونی جدیدی انجام می گیرد که از ۷ خرداد ماه ۱۴۰۱ به صورت رسمی اجرا می شود. البته دقت داشته باشید که مسدودسازی وجه در سایر حساب ها تنها به اندازه کسری مبلغ چک انجام گرفته و این گونه نیست که فرد امکان استفاده از هیچ کدام از حساب های خود را نداشته باشد. دریافت استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی در این گونه موارد کمک می کند تا شخص متوجه شود کدام یک از حساب ها و به چه میزان مسدود شده اند. بنابراین اگر شما هم در شرایط این چنینی قرار گرفته و به هر دلیل چک تان برگشت بخورد، به اندازه مبلغ کسری چک، وجوه موجود در سایر حساب هایتان مسدود خواهد شد. به طور کلی می توان گفت مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی یک راه مناسب دریافت وجه برای گیرنده های چک می باشد. در ادامه نحوه استعلام حساب ها جهت آگاهی از وجوه مسدود شده را برای تان آورده ایم.
نحوه استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی
همان گونه که اشاره کردیم، بانک مرکزی مصوبه جدیدی را به منظور رفع مشکلات ناشی از چک های برگشتی ایجاد کرده که هم اکنون توسط همه بانک های کشور اجرا می شود. طبق این طرح قانونی، در صورتی که فردی اقدام به صدور چک کرده اما وجه لازم در حسابش نباشد، به اندازه مبلغ کسری چک، وجوه این فرد در سایر حساب ها مسدود خواهد شد. هم چنین، امکان استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی هم فراهم گردیده تا این افراد متوجه شوند چه مبلغی در چه حساب هایی مسدود شده اند. با توجه به اهمیت این موضوع هم برای کسانی که صادرکننده چک های برگشتی هستند و هم برای مشتریان، در این قسمت نحوه دریافت استعلام مبالغ مسدود شده را برای تان توضیح خواهیم داد. در نتیجه، اگر به هر دلیل در شرایط مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی قرار گرفتید، به سادگی می توانید استعلام وجوه و مبالغ مسدود شده را دریافت نمایید.
دریافت استعلام مبالغ مسدودی هم بسیاری ساده بوده و نیازی به طی کردن مراحل پیچیده و دشوار وجود ندارد. کافی است یک سری اقدامات را به صورت گام به گام انجام دهید که در ادامه آن ها را بیان کرده ایم. این اقدامات مورد نیاز به شرح ذیل می باشند:
- ۱ابتدا باید به سامانه در نظر گرفته شده جهت استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی که همان سایت بانک مرکزی است، وارد شوید. برای این کار نشانی اینترنتی www.cbi.ir را در مرورگر خود قرار داده و جست و جو نمایید. امکان ورود به این سایت و استفاده از آن برای دریافت استعلام وجوه مسدودی هم با سیستم های کامپیوتری و هم گوشی موبایل وجود دارد.
- ۲بعد از این که آدرس سامانه بررسی وضعیت مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی را سرچ کردید، اولین سایت بالا آمده در لیست نتایج گوگل با همین نشانی و عنوان را انتخاب کرده و بر روی آن کلیک نمایید.
- ۳در ادامه به صفحه اصلی سایت بانک مرکزی وارد خواهید. با استفاده از کشو موجود در سمت راست صفحه به سمت پایین آن حرکت کنید. در قسمت انتهایی و بخش فوتر صفحه، بر روی گزینه ای که با عنوان «استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی» قرار گرفته است، کلیک کنید.
- ۴با انتخاب گزینه قبل، به صفحه مربوط به دریافت استعلام وارد خواهید شد. در این قسمت باید یک سری اطلاعات خواسته شده را وارد کرده تا امکان استعلام برای تان فراهم شود. این موارد شامل کد ملی صاحب حساب / امضاکننده / ذینفع، تلفن همراه صاحب حساب / امضاکننده / ذینفع و مشخص کردن نوع جست و جو می باشند. در صورتی که نوع جست و جو برای اطلاع از وضعیت مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی را «اطلاعات چک» انتخاب کنید، باید سریال چک و شماره شبای متعلق به آن را هم وارد نمایید. در غیر این صورت هم باید گزینه جست و جو بر اساس کد رهگیری را انتخاب کرده و کد رهگیری چک مربوطه را وارد نمایید. به هر حال، با توجه به روشی که انتخاب کرده اید، اطلاعات مورد نیاز را وارد کرده و پس از قرار دادن کد امنیتی در جایگاه خود، گزینه «دریافت کد تایید» را بزنید.
- ۵در صورتی که همه اطلاعات لازم برای استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی را به درستی وارد کرده باشید، یک کد تایید بر روی شماره تلفن همراه تان ارسال می شود. این کد را در جایگاه خود قرار داده و تایید کنید تا لیست وجوه و حساب های مسدود شده به دلیل چک برگشتی برای تان نمایش داده شود.
با پشت سر گذاشتن این مراحل، به سادگی می توانید از وضعیت مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی مطلع شوید. بنابراین، برای رفع مسدودیت این حساب ها باید هر چه زودتر اقدامات لازم جهت پاس شدن چک خود را انجام دهید.
مزایای مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی
در بخش قبل نحوه دریافت استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی را به صورت کامل برای تان توضیح دادیم. بنابراین اگر به هر دلیل در شرایطی قرار گرفتید که چک تان پاس نشده و این امر موجب مسدودی سایر حساب هایتان شود، می تواند با طی کردن مراحل فوق اطلاعات لازم را در مورد وجوه و حساب های مسدود شده به دست آورید. اما اجرای این طرح مزایای فراوانی داشته و تا حد زیادی می تواند از مشکلات موجود در حوزه چک های بانکی بکاهد. در ادامه تعدادی از مهم ترین مزایای مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی را برای تان آورده ایم تا بیش تر با فواید این طرح قانونی جدید آشنا شوید. این مزیت ها شامل موارد زیر می شوند:
- فرد گیرنده چک با راحتی و اطمینان بیش تری می تواند به وجه خود دست یابد؛ بدون شک، اولین و مهم ترین مزیت این طرح همین دسترسی آسان تر به وجه برای افرادی است که چک دریافت می کنند. زیرا در صورت عدم وجود مبلغ کافی در حساب دسته چک، وجوه موجود سایر حساب های فرد صادرکننده مسدود شده و خیال گیرنده از رسیدن به پولش راحت است.
- مراجعه به مراکز قضائی برای انجام شکایات مربوط به چک برگشتی تا حد قابل توجهی کاهش می یابد. زیرا پس از استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی ، اگر فرد صادرکننده چک به اندازه مبلغ کسری در سایر حساب هایش موجودی داشته باشد، بعد از طی شدن روند قانونی، پرداخت به صورت خودکار انجام گرفته و نیازی به شکایت نخواهد بود.
- همه حساب های فرد صادرکننده چک مسدود نخواهد شد و این فرد می تواند از حساب های فعالش برای انجام امورات بانکی استفاده نماید. چرا که مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی تنها به اندازه کسری وجه چک برگشت خورده انجام می گیرد. به این صورت که موجودی حساب های دیگر بررسی شده و به ترتیب مبلغ بیش تر موجود مسدود خواهند شد تا به وجه کسری چک برسند. پس از رسیدن به این مبلغ، سایر حساب ها فعال خواهند ماند.
طبق مصوبه جدید بانک مرکزی که هم اکنون توسط همه بانک های کشور اجرا می شود، در صورتی که فردی چکی صادر کرده اما وجه لازم در حساب دسته چک موجود نباشید، مبلغ کسری در سایر حساب های وی مسدود خواهد شد. به این ترتیب، گیرنده چک پس از طی کردن مراحل قانونی ساده، امکان دریافت وجه خود را به صورت کامل خواهد داشت. در این هنگام، امکان استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی هم برای فرد صادرکننده چک وجود دارد. این فرد با دریافت استعلام می تواند متوجه شود که چه مبلغی در کدام یک از حساب هایش مسدود گردیده است. با توجه به این که این طرح قانونی جدید هم اکنون به مرحله اجرا رسیده است، در این جا نحوه اطلاع از وضعیت مسدود شدن حسابها بابت چک برگشتی و دریافت استعلام را به صورت کامل توضیح دادیم. از این رو، در صورت نیاز می توانید به سامانه مربوطه مراجعه کرده و اطلاعات لازم را در مورد وضعیت مسدودی حساب های تان به دست آورید.
سوالات متداول
1- برای استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی چه اطلاعاتی نیاز است؟
برای استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی اطلاعاتی مانند کد ملی صاحب حساب، امضاکننده ، ذینفع، تلفن همراه صاحب حساب، امضاکننده ، ذینفع و مشخص کردن نوع جست و جو لازم است.2- در صورت مسدودی حساب به دلیل برگشت چک چه باید کرد؟
هر چه زودتر باید مبلغ چک را به حساب خود واریز کنید تا چک زودتر پاس شود. حساب های مسدود شده به دلیل چک برگشتی بالافاصله بعد از پاس شدن چک به صورت خودکار از مسدودی خارج می شوند.اگر در مورد استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی سوالی دارید
اگر در مورد استعلام مبالغ مسدود شده حسابها بابت چک برگشتی سوالی دارید

همراه مشاور: سلام. باید رفع سو اثر چک برگشتی انجام شود.
همراه مشاور: سلام خیر. این موضوع نیازمند فرآیند قضایی و حکم دادگاه است. دارنده چک برگشتی میتواند با در دست داشتن گواهی عدم پرداخت به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی قوه قضاییه مراجعه و صدور اجراییه از دادگاه را درخواست کند.