اگر در مورد اظهارنامه ارزش افزوده سوالی دارید
اگر در مورد اظهارنامه ارزش افزوده سوالی دارید

اظهارنامه ارزش افزوده و نحوه ثبت نام ارزش افزوده مورد سوال برای بسیاری از افرادی است که مشمول پرداخت مالیات ارزش افزوده هستند. اینکه مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در هر سال مالی چه زمانی است و چگونه باید اظهارنامه ارزش افزوده را تکمیل و ارسال کرد. به همین دلیل این نوشتار را به اظهارنامه مالیات بر ارزش افزوده اختصاص داده ایم.
یکی از منبع های درآمد دولت، مالیات های مختلف است که از اشخاص حقیقی و حقوقی جامعه دریافت می کند. مالیات ارزش افزوده ، یکی از انواع مالیات است که در روش خاصی دریافت می شود. افرادی که مشمول پرداخت مالیات ارزش افزوده می باشند، می بایست اظهارنامه ارزش افزوده خود را در مهلت زمان مشخصی به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند. به همین خاطر بسیار مهم است که ارائه دهندگان کالا و یا خدمات از نحوه تسلیم اظهارنامه ارزش افزوده و مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده مطلع باشند.
با توجه به اهمیت بسیار زیاد اظهارنامه ارزش افزوده ، در این مقاله سعی داریم اطلاعات مهمی در رابطه با اظهارنامه های ارزش افزوده به شما بدهیم. بنابراین، اگر به نحوی با مالیات بر ارزش افزوده، سر و کار دارید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
اظهارنامه ارزش افزوده چیست؟
مالیات ارزش افزوده، یکی از انواع مالیات هایی است که در کشور از افراد دریافت می شود. نوع این مالیات با دیگر مالیات هایی که افراد باید اظهارنامه های آن را به صورت یک ساله در سایت سازمان امور مالیاتی ثبت کنند، متفاوت می باشد.
همانطور که می دانید، عملکرد سازمان امور مالیاتی بر اساس خوداظهاری مودیان مالیاتی می باشد. به این معنا که مودیان مالیاتی باید اطلاعات مالی مربوط به شرکت، شغل و یا کالا و خدمات قابل ارائه را به صورت یک اظهارنامه به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کنند.
مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع مالیات های موجود در کشور ایران است که بر روی کالا و یا خدمات قابل ارائه تنظیم می شود. در واقع، کلیه دریافت کنندگان خدمات و یا خریداران کالاها (مردم) می بایست بر روی بعضی از این خدمات و یا کالاها یک مالیات بر ارزش افزوده ای را پرداخت کنند و سپس، ارائه دهنده خدمت و یا فروشندگان کالا نیز باید مالیات پرداخت شده توسط مردم را به سازمان امور مالیاتی برگرداند. کلیات مربوط به مالیات بر ارزش افزوده این گونه است؛ اما اظهارنامه ارزش افزوده چیست؟
برای تنظیم مالیات ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی، لازم است که کلیه مودیان مالیاتی در یک بازه زمانی مشخص که بعدا توضیح خواهیم داد، اظهارنامه ارزش افزوده را به صورت دقیق به سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم کنند. این اظهارنامه باید توسط خود ارائه دهندگان خدمات و یا فروشندگان کالا تنظیم و سازمان امور مالیاتی کشور تسلیم شود.
مهلت ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده
مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ، یکی از سوالاتی است که برای مودیان مالیاتی ارزش افزوده پیش می آید. مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده ، کمی متفاوت از دیگر مالیات ها می باشد. طبق قانون سازمان امور مالیاتی، کلیه مودیان مالیاتی که مشمول پرداخت مالیات بر ارزش افزوده هستند، می بایست به صورت فصلی اظهارنامه های خود را به سازمان امور مالیاتی کشور ارائه کنند.
بنابراین، تنظیم اظهارنامه های مالیاتی باید به صورت هر یک سه ماه یک بار (هر فصل) انجام شود و سپس به سازمان امور مالیاتی ارائه شود؛ اما نکته مهمی که باید مودیان مالیاتی از آن مطلع باشند، این است که مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده در هر سه ماه، ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل است.
به طور مثال، اگر فردی بخواهد اظهارنامه مالیاتی فصل بهار خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کند، تا تاریخ ۱۵ تیر ماه فرصت تسلیم اظهارنامه مالیاتی به سازمان امور مالیاتی دارد. برای دیگر فصل ها نیز مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده به همین گونه محاسبه می شود.
نحوه ثبت نام اظهارنامه ارزش افزوده
افرادی که قصد تسلیم اظهارنامه ارزش افزوده به صورت الکترونیکی را دارند، ابتدا باید در سامانه مربوطه ثبت نام کنند و سپس با نام کاربری و رمز عبور به سامانه وارد شوند. سایت ثبت نام ارزش افزوده و ارسال اظهارنامه های ارزش افزوده ، با سامانه اظهارنامه مالیاتی مودیان حقوقی و حقیقی متفاوت می باشد.
برای ثبت نام ارزش افزوده ابتدا باید به سایت evat.ir وارد شد و سپس، مراحل مربوط به ثبت نام در این سایت را انجام داد. برای راهنمایی بیشتر در رابطه با ثبت نام ارزش افزوده ، مراحل کلی ثبت نام را برای شما ذکر می کنیم:
- ۱ابتدا سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده را در یکی از مرورگرهای کروم و یا فایرفاکس گوشی هوشمند و یا سیستم کامپیوتری خود جستجو کنید.
- ۲حال، بر روی سایتی که گوگل به نام سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده به نشانی evat.ir جستجو کرده است، کلیک کنید تا به سایت وارد شوید.
- ۳پس از ورود به سایت بر روی لینک «انجام مراحل ثبت نام» کلیک کنید.
- ۴در مرحله بعدی، یک سری توضیحات به شما داده شده است که کافیست برای ثبت نام، بر روی گزینه انجام پیش ثبت نام کلیک کنید.
- ۵پس از اینکه بر روی این گزینه کلیک کردید، به سایت سازمان امور مالیاتی کشور برای انجام مراحل ثبت نام هدایت می شوید. پس از ورود به سایت بر روی لینک قرمز رنگ مانند تصویر زیر کلیک کنید.
- ۶در مرحله بعدی، باید کد ملی و نوع مودی حقیقی و یا حقوقی بودن خود را وارد کنید. پس از وارد کردن کلمه امنیتی، بر روی گزینه ورود به ثبت نام کلیک کنید.
- ۷در مرحله بعدی، به قسمت ثبت نام سازمان امور مالیاتی هدایت می شوید که کافیست بر روی گزینه مشمولیت بر ارزش افزوده در سمت راست سایت کلیک کنید.
- ۸در مرحله بعدی، می بایست از بین گزینه های موجود گزینه دوم که مربوط به ثبت نام جدید مودیان مالیاتی می باشد را انتخاب کنید.
- ۹در نهایت، می بایست بر روی گزینه ثبت کلیک کنید تا ثبت نام شما به صورت خودکار در سازمان امور مالیاتی انجام شود و نام کاربری و رمز عبور نیز به شما تحویل داده شود.
مشاهده اظهارنامه ارزش افزوده
در صورتی که قبلا در سامانه ثبت نام کرده اید و دارای رمز عبور و نام کاربری می باشید، کافیست که به سایت مذکور به نشانی evat.ir وارد شوید و سپس، نام کاربری و رمز عبور خود را در قسمت مربوطه وارد کنید. در نهایت نیز، باید کد امنیتی نشان داده شده در تصویر را وارد نمایید و بر روی گزینه «ورود به سامانه» کلیک کنید.
پس از ورود به می توانید، اظهارنامه ارسال شده خود را مشاهده نمایید. دقت داشته باشید که پس از ورود گزینه های زیادی به شما نشان داده می شود که برای مشاهده اظهارنامه ارزش افزوده خود باید مانند تصویر زیر بر روی گزینه مشاهده و تسلیم اظهارنامه کلیک کنید. برای ورود مستقیم به سایت اظهارنامه ارزش افزوده می توانید بر روی لینک زیر کلیک کنید:
ورود به سایت اظهارنامه ارزش افزوده |
نکات تهیه اظهارنامه ارزش افزوده
- تنظیم اظهارنامه های مالیات ارزش افزوده باید از ابتدای هر فصل آغاز شود و تا پایان هر فصل نیز ادامه داشته باشد. به طور مثال، تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده فصل زمستان از دی ماه آغاز شده و تا پایان اسفند ادامه دارد.
- کلیه افرادی که در سامانه عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده ثبت نام کرده اند، می توانند به صورت غیر حضوری مالیات بر ارزش افزوده خود را تسلیم نمایند. لازم به ذکر است که این دسته از مودیان نیازی به مراجعه حضوری برای تسلیم اظهارنامه های ارزش افزوده خود ندارند.
- پس از اتمام هر فصل، کلیه مودیان مالیاتی ارزش افزوده تا مدت ۱۵ روز بعد از اتمام هر فصل و دوره مالیات، موظف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی در سایت عملیات الکترونیک مالیات بر ارزش افزوده می باشند.
- در صورتی که تنظیم اظهارنامه ارزش افزوده در زمان مقرر انجام نشود، فرد مشمول پرداخت جریمه مالی می شود.
مالیات بر ارزش افزوده ، یکی از مالیات هایی است که دولت بر روی کالا و خدمات مختلف دریافت می کنند. پرداخت این مالیات بر عهده خود مردمی است که دریافت کننده خدمات و یا خریداران کالا هستند؛ اما فرد ارائه کننده خدمات و فروشنده کالا باید، بر اساس اظهارنامه میزان عملکرد مالی خود را به اطلاع سازمان امور مالیاتی برساند و میزان مالیات های پرداخت شده توسط مردم را به سازمان برگرداند. با توجه به اهمیت موضوع مالیات بر ارزش افزوده ، در این مقاله سعی کردیم شما را با نحوه ثبت نام ارزش افزوده و مهلت ارسال این اظهارنامه و ... آشنا کنیم.
سوالات متداول
1- مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده چه زمانی است؟
مهلت ارسال اظهارنامه ارزش افزوده برای هر فصل تا ۱۵ روز بعد از پایان هر فصل می باشد.2- ثبت نام مالیات ارزش افزوده چگونه انجام می شود؟
برای ثبت نام اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده باید به سایت evat.ir مراجعه کرده و بعد از طی کردن مراحل ثبت نام گزینه مشمولیت ارزش افزوده را انتخاب کنید و طبق مراحل ذکر شده در مقاله پیش بروید.3- چگونه اظهارنامه ارزش افزوده خود را مشاهده کنیم؟
برای مشاهده اظهارنامه ارزش افزوده خود وارد سایت evat.ir شوید و بعد از ورود به سامانه گزینه مشاهده و ثبت اطلاعات اظهارنامه را بزنید.اگر در مورد اظهارنامه ارزش افزوده سوالی دارید
اگر در مورد اظهارنامه ارزش افزوده سوالی دارید

همراه مشاور: سلام اگر در زمان پایان ثبت از اداره طلبکار شدید، می توانید درخواست استرداد بزنید یا اینکه انتقال به دوره بعدی را بزنید.
همراه مشاور: سلام خیر یکبار مورد قبول است . مراجعه کنید به اداره برق منطقه و پیگیر استرداد یا لحاظ شدن این مبلغ به عنوان اعتبارتان شوید
همراه مشاور: سلام باید بصورت تفکیک شده قرار بگیرد.
همراه مشاور: با سلام اگر شما در پاسخ گزینه "تائید" را وارد کنید برنامه به کار خود ادامه خواهد داد و بابت این تغییر ایرادی نخواهد گرفت
همراه مشاور: سلام خیر تا 15 روز پس از پایان هر فصل
همراه مشاور: سلام. باید برای پر کردن اظهار نامه اقدام کنید.
همراه مشاور: سلام زمان فعاليت مؤدي طي دوره مربوط يك دوره مالياتي تلقي مي شود.
همراه مشاور: سلام و درود معمولا کمتر از ۱ ماه
همراه مشاور: سلام خیر سایت www.e-vat.ir
همراه مشاور: سلام. بابت پروژه های خارج از کشور، مشمول نیستند