انواع کارت ایثارگری و مراکز صدور
افرادی که در دوران جنگ تحمیلی از طریق ارتش، سپاه، بسیج، جهاد سازندگی یا سایر نهادها اعزام شدهاند، باید برای دریافت کارت به همان سازمان مربوطه مراجعه کنند:
- کارت ایثارگری سپاه → پایگاه های مقاومت سپاه پاسداران
- کارت ایثارگری ارتش → ادارات مربوطه در ارتش جمهوری اسلامی
- کارت ایثارگری بسیج → پایگاه های بسیج محل
- کارت ایثارگری سربازی → سازمان مربوط به نیروهای مسلح
شرایط دریافت کارت ایثارگری
شرایط اخذ کارت ایثارگری بسته به مدت حضور در جبهههای جنگ و سازمان اعزامکننده متفاوت است. به طور کلی، حداقل مدت حضور در مناطق عملیاتی برای دریافت کارت، معمولاً ۳ ماه است، اما این شرایط ممکن است در برخی ارگانها متفاوت باشد.
مراحل دریافت کارت ایثارگری (حضوری و آنلاین)
- ۱ روش آنلاین (ثبت نام اینترنتی) : مراجعه به سامانه مربوطه ← تکمیل فرم درخواست و بارگذاری مدارک لازم ← پیگیری وضعیت درخواست از طریق کد پیگیری
- ۲ روش حضوری : مراجعه به دفاتر ایثارگری سازمان مربوطه (سپاه، ارتش، بسیج و...) ← ارائه مدارک شناسایی و اسناد حضور در جبهه ← دریافت کارت پس از تأیید نهایی
مدارک مورد نیاز
- کپی شناسنامه و کارت ملی
- عکس پرسنلی
- مدارک دال بر حضور در جبهه (گواهی اعزام، نامه از یگان مربوطه و...)
مزایای کارت ایثارگری
- استفاده از تسهیلات درمانی و بیمه ایثارگران
- تخفیفهای ویژه در خدمات دولتی و خصوصی
- اولویت در استخدام و دریافت وامهای کمبهره
- امکان استفاده از مزایای بن کارت ایثارگری
سامانه دریافت کارت ایثارگری
نیروهای مسلح به منظور تسهیل ارائه خدمات به ایثارگران، سامانه های مختلفی راه اندازی کرده اند. از جمله خدمات قابل ارائه در این سامانه ها، می توان به ثبت نام و دریافت کارت ایثارگری اشاره کرد.
اکثر سربازان و نیروهای فعال در جبهه، از طریق سپاه و ارتش اعزام شده اند. به همین خاطر، در ادامه نحوه ورود به سایت اخذ کارت ایثارگری ارتش و سپاه را بررسی خواهیم کرد.
درگاه آنلاین اخذ کارت ایثارگری ارتش
سامانه در نظر گرفته شده جهت ثبت نام کارت های ایثارگری ارتش، پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران است. کاربران با ورود به این سامانه به نشانی www.aja.ir، امکان ثبت درخواست کارت ایثارگری را خواهند داشت.
برای دریافت کارت ایثارگری با کد ملی، باید از منوی سمت راست صفحه گزینه «خدمات الکترونیک ایثارگران آجا» را انتخاب کنید. در ادامه هم بر روی گزینه «کارت ایثار ملی» کلیک نمایید.
البته در حال حاضر، ثبت نام آنلاین از طریق این سامانه فعال نیست. بنابراین باید به یکی از دفاتر پاسخگویی ایثارگران آجا مراجعه کنند. لیست دفاتر مذکور، به شرح ذیل است:
لیست دفاتر پاسخگویی ایثارگران آجا در سطح کشور به تفکیک استان
![سایت دریافت کارت ایثارگری]()
درگاه آنلاین اخذ کارت ایثارگری سپاه
کارت ایثارگری سپاه برای افرادی صادر می شود که از طریق این ارگان به جبهه اعزام شده اند. جهت دریافت این کارت باید به پایگاه اطلاع رسانی بنیاد شهید و بخش میز خدمت (سامانه ایثار من) مراجعه کنید.
برای ورود مستقیم به سایت ایثار من، کافی است نشانی اینترنتی my.isaar.ir را سرچ نمایید. سپس در نوار جستجوی بالای صفه، کلمه «کارت ایثار» را سرچ کنید. اکنون می توانید با انتخاب گزینه «درخواست صدور کارت ایثارگری»، جهت دریافت کارت ایثارگری هوشمند اقدام نمایید.
البته امکان ثبت درخواست این کارت، به صورت حضوری و از طریق پایگاه های سپاه هم وجود دارد.
![درخواست کارت ایثارگری سپاه]()
ثبت نام کارت ایثارگری سربازی
برای ثبتنام کارت ایثارگری سربازی، "هم به صورت آنلاین و هم حضوری" میتوانید اقدام کنید. نحوه ثبتنام بستگی به این دارد که سرباز از طریق "سپاه پاسداران" یا "ارتش جمهوری اسلامی" اعزام شده باشد.
شرایط دریافت کارت ایثارگری برای سربازان
- سربازانی که "بین سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۷۵" در "جبههها و مناطق عملیاتی" حضور داشتهاند، میتوانند برای دریافت کارت ایثارگری اقدام کنند.
- "مناطق عملیاتی پس از مرداد ۱۳۶۷" عمدتاً شامل "مناطق شمال غرب و جنوب شرق کشور" بودهاند.
** سربازانی که در این بازه زمانی در مناطق یادشده خدمت کردهاند، مشمول دریافت کارت ایثارگری میشوند.
نحوه ثبتنام
- - متقاضیان سپاه: از طریق سامانه "ثبتنام ایثارگران سپاه" (https://isaar.ir/)
- - متقاضیان ارتش: از طریق سامانه "پایگاه اطلاع رسانی ارتش جمهوری اسلامی ایران" (https://aja.ir)
- -مراجعه حضوری: به "دفاتر بنیاد شهید و امور ایثارگران" یا "دفاتر پشتیبانی سپاه و ارتش" در شهرهای مربوطه
** در صورت نیاز به راهنمایی بیشتر، میتوانید با "بنیاد شهید و امور ایثارگران" یا "ستاد کل نیروهای مسلح" تماس بگیرید.
ثبت نام کارت ایثارگری سپاه
دریافت کارت ایثارگری سپاه از طریق سامانه my.isaar.ir برای سربازان وظیفه و داوطلبان سپاه امکانپذیر است. برای ثبت درخواست، باید مراحل زیر را دنبال کنید:
مراحل دریافت کارت ایثارگری سپاه به صورت آنلاین:
- ۱ ورود به سامانه my.isaar.ir :
- اگر حساب کاربری ندارید، با وارد کردن کد ملی و شماره همراه، ثبت نام کنید.
![ورود به ایثار من]()
- ۲ ورود به خدمات عمومی
پس از ثبت نام در سایت ایثارمن از بخش "خدمات عمومی" گزینه "درخواست صدور کارت ایثارگری" را انتخاب کنید.
![درخواست صدور کارت ایثارگری]()
- ۳ تکمیل اطلاعات و مدارک مورد نیاز
- اطلاعات هویتی و خدمتی خود را وارد کنید.
- مدارک لازم مانند تصویر کارت ملی، تصویر پایان خدمت یا معافیت (برای سربازان وظیفه) و سایر مستندات مربوطه را بارگذاری نمایید.
- ۴ ثبت درخواست و پیگیری وضعیت
- پس از ثبت درخواست، می توانید از طریق همین سامانه وضعیت بررسی پرونده خود را پیگیری کنید.
- در صورت تأیید، کارت ایثارگری به صورت الکترونیکی صادر می شود یا از طریق مراجع مربوطه به شما اطلاع رسانی خواهد شد.
** توجه:
♦ اگر در فرآیند ثبت نام یا دریافت کارت مشکل داشتید، می توانید با "پشتیبانی سامانه ایثار" یا "واحد ایثارگری سپاه" در محل خدمت خود تماس بگیرید.
♦ کارت ایثارگری سپاه ممکن است برای برخی از سربازان (با شرایط خاص) صادر شود، لذا حتماً از شرایط خود مطمئن شوید.
مراحل دریافت کارت ایثارگری ارتش
برای دریافت کارت ایثارگری ارتش، شرایط و مراحل زیر باید رعایت شود:
شرایط دریافت کارت ایثارگری ارتش:
- "سابقه جبهه ای حداقل ۳ ماه" برای پرسنل ارتش الزامی است.
- مدارک مورد نیاز: (عموماً شامل شناسنامه، کارت ملی، مدارک خدمتی و مستندات حضور در جبهه) باید ارائه شود.
مراحل ثبت نام:
- ۱ مراجعه حضوری به یکی از "دفاتر پاسخگویی ایثارگران آجا" در سراسر کشور (لیست این دفاتر معمولاً در سایت رسمی آجا یا پایگاههای مرتبط منتشر میشود).
- ۲ "تکمیل فرمهای درخواست" و تحویل مدارک لازم.
- ۳ "پیگیری فرآیند صدور کارت" از طریق همان دفتر.
**نکات مهم:
♦ ثبت نام آنلاین در حال حاضر از طریق سایت (https://www.aja.ir) "غیرفعال" است و تنها روش دریافت، مراجعه حضوری است.
♦ در صورت تغییر شرایط یا فعالشدن ثبت نام اینترنتی، بهتر است به اخبار رسمی ارتش (آجا) مراجعه کنید.
دریافت کارت ایثارگری بسیج
♦ بسیج هم یکی از گروه های فعال اعزام به جبهه و زیر مجموعه سپاه پاسداران محسوب می شود. بنابراین افرادی که به صورت داوطلب به جبهه ها اعزام شده اند، باید کارت ایثارگری خود را از طریق سپاه دریافت کنند.
♦ داوطلبان بسیجی جهت دریافت کارت ایثارگری با کد ملی، باید به سامانه my.isaar.ir مراجعه نمایند.
♦ البته امکان ثبت درخواست و پیگیری حضوری از طریق پایگاه های سپاه پاسداران هم وجود دارد.
♦ شرایط افراد بسیجی جهت اخذ کارت ایثارگری هم اغلب مشابه شرایط دریافت کارت سپاه است.
دریافت کارت ایثارگری جبهه
♦ همه افرادی که طی ۸ سال دفاع مقدس در جبهه حضور یافته اند، امکان دریافت کارت های ایثارگری را دارند. همان طور که گفتیم، روش دریافت کارت ایثارگری هوشمند برای گروه های مختلف متفاوت است.
♦ برای مثال، افرادی که توسط ارتش اعزام شده اند، باید به سامانه یا دفاتر پاسخگویی ارتش مراجعه کنند. اعزام شدگان سپاه و بسیج هم باید از طریق سامانه یا پایگاه های سپاه اقدام نمایند.
♦ این موضوع همه سربازان، درجه داران و کارکنان نیروهای مسلح را شامل می شود. بنابراین متقاضیان جهت اخذ کارت ایثارگری جبهه، باید از طریق ارگان خود اقدام کنند.
دریافت کارت ایثارگری چقدر طول میکشد
زمان ثبت نام کارت ایثارگری سربازی، ارتش و سپاه، متفاوت بوده و به فرایند مربوطه بستگی دارد. با توجه به این که درخواست به صورت آنلاین یا حضوری ارائه شود، زمان صدور کارت فرق دارد.
علاوه بر این، تکمیل بودن مدارک هم در صدور و ارسال کارت تاثیرگذار است. بنابراین زمان دریافت کارت ایثارگری برای همه افراد یکسان نیست. با این حال، صدور کارت های ایثارگری اغلب بین ۱ تا ۳ ماه زمان می برد. البته گاهی اوقات دریافت این کارت ها به زمان بیش تری نیاز داشته و حتی تا ۶ ماه هم طول می کشد.
دریافت کارت ایثارگری پدر فوت شده
یکی از سوالات رایج مرتبط با کارت ایثارگری، مربوط به نحوه دریافت این کارت برای افراد فوت شده است. طبق اطلاع رسانی های انجام شده، کارت ایثارگری ارتش، سپاه و غیره فقط به افراد در قید حیات تعلق می گیرد.
بنابراین اگر رزمنده یا ایثارگر فوت شده باشد، امکان صدور کارت ایثارگری برای آن وجود ندارد. با این حال، امتیازات مربوطه به همسر و خانواده وی تعلق می گیرد. بهترین راه برای کسب اطلاعات دقیق در این باره برای هر ارگان، مراجعه به یگان مربوطه است.
دریافت کارت ایثارگری با کد ملی امکان دارد؟
بسیاری از افراد با این سوال مواجه هستند که آیا دریافت کارت ایثارگری با کد ملی امکان دارد. همان طور که گفتیم، یگان های مختلف از جمله سپاه و ارتش، سامانه های جهت ثبت درخواست کارت ایثارگری ایجاد کرده اند.
متقاضیان می توانند با کد ملی، به این سامانه ها وارد شده و درخواست کارت ایثارگری خود را ارائه دهند. علاوه بر این، امکان ثبت درخواست با کد ملی از طریق مراجعه به دفاتر و پایگاه های نیروهای مسلح هم وجود دارد.
نتیجه گیری: دریافت کارت ایثارگری هوشمند، یکی از دغدغه های واجدین شرایط اخذ این کارت ها است. همه افرادی که طی دوران جنگ تحمیلی در جبهه حاضر بوده اند، امکان دریافت این کارت را دارند. منتهی با توجه به یگان اعزام کننده، باید از طریق روش های اعلام شده توسط همان یگان اقدام نمایند. در این جا روش های اخذ کارت ایثارگری سپاه، ارتش و بسیج را به صورت کامل توضیح دادیم. بنابراین ایثارگران با توجه به یگانی که به واسطه آن اعزام شده اند، می توانند کارت ایثارگری خود را دریافت نمایند.
سهمیه ایثارگری در کنکور سراسری، استفاده از سهمیه ایثارگران برای ثبت نام دانشگاه ها و رشته های بدون کنکور، بهره مندی از اولویت های وام اشتغال زایی، استفاده از کسری خدمت برای فرزندانی که ولی آن ها دارای کارت ایثار است، اولویت داشتن در کسب وام مسکن مهر و... از جمله حقوق و مزایای کارت ایثارگری است.
آن دسته از رزمندگان سپاهی یا ارتشی که از قبل دارای این کارت بوده و اکنون نیاز به تعویض کارت ایثارگری پیدا کرده اند، می توانند با استفاده از همان روش هایی که برای دریافت کارت ایثار رزمندگان جدید در بخش های قبل توضیح داده ایم، اقدام کنند.