اگر در مورد سامانه بیمه بیکاری سوالی دارید
اگر در مورد سامانه بیمه بیکاری سوالی دارید
سایت بیمه بیکاری www.bimebikari.mcls.gov.ir مدتی است از دسترس خارج شده و برای ورود به سامانه بیمه بیکاری باید از طریق سامانه جامع روابط کار اقدام کرد. این سایت در واقع زیر سامانه بیمه بیکاری است و کلیه اموری که در سایت bimebikari.mcls.gov.ir انجام می شد نظیر درخواست بیمه بیکاری در سامانه بیمه بیکاری و ثبت نام متقاضیان دریافت مقرری بیمه بیکاری اکنون از طریق این سامانه انجام می شود.
ورود به سایت بیمه بیکاری bimebikari.mcls.gov.ir
یکی مشکلات جامعه ما بیکاری افراد است. متاسفانه، با توجه به اقتصاد به وجود آمده، بسیاری از افراد به علت های گوناگون مانند تعدیل نیرو و ... بیکار شده اند. خوشبختانه، بیمه شدگان تامین اجتماعی می توانند تحت شرایط خاصی برای دریافت بیمه بیکاری اقدام کنند. بیمه بیکاری در واقع، یک حقوق ماهیانه است که به افرادی که بدون اراده خودشان بیکار شده اند تعلق می گیرد. لذا افرادی که دارای شرایط دریافت این حقوق هستند، می توانند با مراجعه به سامانه بیمه بیکاری ، درخواست خود را در سامانه جامع روابط کار، ثبت کنند. در ادامه این مقاله در رابطه با شرایط دریافت این بیمه و نحوه ورود به سایت بیمه بیکاری و ثبت درخواست در آن و ... صحبت خواهیم کرد. بنابراین، اگر جزء افرادی هستید که به علت های مختلف بیکار شده اید، می توانید در ادامه این مقاله با ما همراه باشید و از نحوه دریافت حقوق بیکاری در دوران بیکاری خود مطلع شوید.
در مرداد ماه سال ۱۳۹۹ ، سامانه بیمه بیکاری به نشانی اینترنتی bimebikari.mcls.gov.ir غیر فعال شد و افراد برای دریافت این بیمه باید به سامانه جامع روابط کار به نشانی اینترنتی prkar.mcls.gov.ir مراجعه کنند. برای ورود به سایت بیمه بیکاری به نشانی prkar.mcls.gov.ir لازم است طبق مراحل زیر پیش بروید:
۲سپس، بر روی اولین سایتی که گوگل با نشانی اینترنتی prkar.mcls.gov.ir جستجو می کند، کلیک کنید تا وارد سامانه بیمه بیکاری شوید.
۳بعد از ورود به سامانه ، از شما درخواست می شود که در صورتی که تا به حال در سامانه احراز هویت نشده اید، احراز هویت خود را انجام دهید. در صورتی که قبلا مراحل احراز هویت خود را انجام داده اید، بر روی گزینه «متوجه شدم» کلیک کنید.
۴حال می توانید با نام کاربری و رمز عبور خود به سامانه جامع روابط کار وارد شوید و درخواست بیمه بیکاری را در این سامانه ثبت کنید.
افرادی که قصد ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری را دارند، می بایست ابتدا به سامانه جامع روابط کار وارد شوند و از طریق وارد شدن به قسمت احراز هویت، ثبت نام اولیه در این سامانه را انجام و نام کاربری و رمز عبور را دریافت نمایند. بعد از دریافت نام کاربری و رمز عبور می توان به سامانه جامع روابط کار وارد شد و از طریق این سامانه، مراحل ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری را انجام داد.
۵در مرحله بعدی می بایست اطلاعات مربوط به علت بیکاری خود را وارد کنید. علت های موجود برای بیکاری در فرم به داوطلب نشان داده می شود. سپس، بر روی گزینه بلی کلیک کنید تا قسمت مربوط به بارگذاری فرم ها برای شما باز شود.
۶ در مرحله بعدی تمامی مدارک مورد نیاز را در سامانه آپلود کنید.
۷در مرحله بعدی، لازم است که فرد اطلاعات کارگاهی که قبلا در آن مشغول به کار شده است را وارد کند. این اطلاعات باید به درستی وارد شود؛ چرا که مورد بررسی سازمان تامین اجتماعی قرار خواهد گرفت.
۸در مراحل بعدی لازم است که اطلاعات بیمه ای خود را با دقت وارد کنید. همچنین، باید در قسمت اطلاعات تکمیلی اطلاعات افراد تحت تکفل خود و مهارت های شغلی خودتان را انتخاب کنید و در نهایت پس از تکمیل تمامی این اطلاعات بر روی گزینه «ارسال» کلیک کنید.
۹ فرم ارسال شده در این سامانه، به صورت آنلاین بررسی خواهد شد و نتیجه درخواست بیمه بیکاری از طریق پیامک به اطلاع افراد خواهد رسید.
بیمه بیکاری، یک حقوق ماهیانه است که به افرادی که به دلایل غیر ارادی و به اجبار از کار خود برکنار شده اند، تعلق می گیرد. همچنین، افرادی که به علت حوادث غیر مترقبه مانند سیل، زلزله، آتش سوزی، جنگ و ... بیکار شده اند، می توانند از این تسهیلات استفاده کنند و بیمه بیکاری دریافت کنند. البته برای دریافت این بیمه نیاز است که افراد دارای شرایط مختلفی باشند.
یکی از اصلی ترین شرایط ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری این است که افراد قبلا جزء بیمه شدگان بیمه تامین اجتماعی بوده باشند و از طرفی بیمه آن ها قطع نشده باشد. در این صورت است که حقوق ماهیانه ای به این افراد تعلق خواهد گرفت.
برای دریافت بیمه بیکاری افراد باید کمتر از ۳۰ روز قبل از گذشت زمان بیکاری خودشان اقدام کنند. البته بعد از گذشت یک ماه از زمان بیکاری، باز هم می توان این بیمه را دریافت کرد؛ اما شرایط خاصی برای دریافت بیمه بعد از گذشت ۳۰ روز در نظر گرفته شده است که شاید برای افراد مشکل ساز باشد.
در نظر داشته باشید که بیمه بیکاری بسته به ماه های سابقه پرداخت بیمه تامین اجتماعی بین ۶ تا ۵۰ ماه پرداخت می شود. لازم به ذکر است که بیمه بیکاری به افراد متاهل بیشتر از افراد مجرد تعلق خواهد گرفت. بنابراین، سقف ۵۰ ماه ذکر شده برای دریافت این بیمه برای افراد متاهلی است که بدون اراده بیکار شده اند. در جدول زیر سقف دریافت بیمه بیکاری را بسته به سوابق بیمه ای خود مشاهده می کنید.
مدت زمان پرداخت بیمه بیکاری | ||
---|---|---|
مدت زمان پرداخت بیمه برای افراد مجرد | مدت زمان پرداخت بیمه برای افراد مجرد | مقدار سابقه پرداخت بیمه |
۶ ماه | ۱۲ ماه | ۶ تا ۲۴ ماه |
۱۲ ماه | ۱۸ ماه | ۲۵ تا ۱۲۰ ماه |
۱۸ ماه | ۲۶ ماه | ۱۲۱ تا ۱۸۰ ماه |
۲۶ ماه | ۳۶ ماه | ۱۸۱ تا ۲۴۰ ماه |
۳۶ ماه | ۵۰ ماه | از ۱۴۱ ماه به بالا |
دریافت بیمه بیکاری، شرایط خاص خودش را دارد و همه افراد نمی توانند این بیمه را دریافت کنند. اطلاع از شرایط بیمه بیکاری قبل از اقدام برای ثبت درخواست در سامانه بیمه بیکاری ، بسیار حائز اهمیت است. لذا تمامی شرایطی که برای دریافت این بیمه مورد نیاز می باشد را توضیح می دهیم:
افرادی که قصد پیگیری بیمه بیکاری و مشاهده وضعیت ثبت نام خود را دارند، می توانند با مراجعه به سامانه بیمه بیکاری ، وضعیت درخواست خود را بررسی نمایند. در نظر داشته باشید که بعد از بررسی های لازم برای دریافت این بیمه، توسط سازمان تامین اجتماعی، از طریق پیامک به افرادی که درخواست خود را در سامانه ثبت کرده اند، اطلاع رسانی خواهد شد.
برای دریافت این بیمه، لازم است که افراد حداقل ۶ ماه از تاریخ بیمه شدنشان گذشته باشد.
با توجه به روند غیر حضوری شدن بسیاری از امور سازمان تامین اجتماعی، در حال حاضر امکانی برای افراد فراهم شده است که بتوانند با مراجعه به سامانه جامع روابط کار، درخواست دریافت بیمه بیکاری خودشان را ثبت کنند. برای ثبت درخواست این بیمه از طریق این سامانه لازم است که افراد حتما مراحل احراز هویت خودشان را یا به صورت حضوری و یا غیر حضوری انجام دهند و نام کاربری و رمز عبور دریافت کنند.
اگر در مورد سامانه بیمه بیکاری سوالی دارید
اگر در مورد سامانه بیمه بیکاری سوالی دارید