امکان تردد از گذرگاه مرزی چذابه برای تمامی شهروندان کشور وجود دارد. با این حال، بیش تری ساکنان استان های جنوب و جنوب غربی این مرز را انتخاب می کنند. زیرا از نظر فاصله به آن ها نزدیک تر است. البته خط راه آهن و فرودگاه های بین المللی، امکان تردد را برای ساکنان سایر استان ها هم فراهم می سازد. به هر حال، زائران قبل از انتخاب این گذرگاه باید بدانند مرز چذابه کجاست. هم چنین لازم است مسیرهای دسترسی به این مرز جنوب غربی کشور، بررسی شوند. زیرا مسیرهای مختلفی برای دسترسی به پایانه مرزی چذابه وجود دارد.
اطلاع از تاریخ و ساعات مجاز تردد از گذرگاه چذابه هم برای زائران حائز اهمیت است. زیرا بسیاری از مرزهای کشور، تنها در ساعات مشخصی امکان تردد را فراهم می کنند. بنابراین آگاهی از ساعت مجاز تردد، از معطلی شما در منطقه مرزی جلوگیری خواهد کرد. در این مقاله، مرز چذابه اربعین ۱۴۰۳ را از نظر موقعیت جغرافیایی و مسیرهای مواصلاتی، به صورت کامل بررسی خواهیم کرد. هم چنین به ساعات تردد مجاز و امکانات موجود در این گذرگاه مرزی می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در این باره به دست آورید.
مرز چذابه کجاست
بسیاری از متقاضیان شرکت در مراسم پیاده روی اربعین، در پی اطلاع از موقعیت جغرافیایی گذرگاه مرزی چذابه هستند. در این باره باید بگوییم مرز چذابه روی نقشه، در بخش جنوب غربی کشور واقع شده است. از نظر تقسیمات استانی هم در استان خوزستان و شهرستان دشت آزادگان قرار دارد. مرکز این شهرستان سوسنگرد بوده و ۱۲۵ کیلومتر از شهر اهواز فاصله دارد. این مرز علی رغم آب و هوای گرم، جزو فعال ترین مرزهای کشور با عراق در ایام اربعین است. با بررسی نقشه زیر، می توانید به صورت دقیق متوجه شوید که مرز چذابه کجاست.
مسیرهای زیادی برای دسترسی به پایانه مرزی چذابه در نظر گرفته شده است. از این رو زائران از استان های مختلف کشور، به راحتی می توانند خود را به این مرز برسانند. بیش تر مرزهای دسترسی به چذابه زمینی هستند. اما امکان استفاده از مرزهای هوایی و ریلی هم وجود دارد. اصلی ترین مسیرهای دسترسی به چذابه برای اربعین، شامل موارد زیر هستند:
- فارس – بهبهان – شلمچه
- لرستان - اندیمشک – شوش - دشت آزادگان – چذابه
- ایلام – شوش – دشت آزادگان – چذابه
- کهکیلویه و بویر احمد – اهواز – چذابه
- بوشهر – هندیجان – ماهشهر - خرمشهر - چذابه
تاریخ و ساعت مجاز تردد از مرز چذابه برای اربعین
موضوع مهم دیگر در رابطه با مرز چذابه اربعین ۱۴۰۳، تاریخ و ساعت مجاز تردد آن است. در این رابطه باید بگوییم که تردد از پایانه مرزی چذاب به صورت شبانه روزی انجام می گیرد. بنابراین زائران در هر ساعت از شبانه روز می توانند به این پایانه مراجعه نموده و از مرز خارج شوند.
وضعیت برای کسانی که از کشور عراق به ایران باز می گردند هم مشابه است. دستگاه های اداری مربوطه هم در مرز چذابه مستقر و هیچ گونه تعطیلی در ایام اربعین و سال وجود ندارد. پس زائران برای عبور از این مرز، محدودیت زمانی ندارند.
فاصله مرز چذابه با شهرهای عراق
فاصله گذرگاه مرزی چذابه با شهرهای کشور عراق، متفاوت است. این پایانه به شهرهای کربلا و نجف نزدیک تر بوده و با شهرهای کاظمین و سامراء فاصله زیادی دارد. اولین شهر عراق بعد از پایانه مرزی چذابه، العماره است. نزدیک ترین شهر زیارتی به این پایانه مرزی هم نجف اشرف است. اگر زائران بدانند شهرهای عراق بعد از مرز چذابه کجاست، راحت تر می توانند جهت انتخاب این مرز تصمیم گیری کنند. به طور کلی، فاصله پایانه مرزی چذابه با شهرهای زیارتی و مهم عراق، به شرح ذیل است:
فاصله مرز چذابه از شهرهای زیارتی عراق
چذابه تا نجف |
۳۷۵ کیلومتر |
چذابه تا کربلا |
۴۶۰ کیلومتر |
چذابه تا کاظمین |
۵۷۵ کیلومتر |
چذابه تا سامراء |
۷۵۵ کیلومتر |
مزایا و معایب تردد از مرز چذابه اربعین ۱۴۰۳
امنیت و نزدیکی چذابه به شهرهای زیارتی عراق، آن را به یک کانون رفت و آمد زائران اربعین تبدیل کرده است. تردد از طریق مرز چذابه اربعین ۱۴۰۳، برای زائران مزیت های فراوانی به دنبال دارد. زیرا نسبت به سال های قبل، تلاش زیادی جهت بهبود زیرساخت ها و افزایش امکانات انجام گرفته است. به طور کلی، برخی از مهم ترین مزایای تردد از پایانه مرزی چذابه، شامل موارد زیر هستند:
- وجود راه آهن و فرودگاه بین المللی اهواز و آبادان
- مشترکات فرهنگی و قومی شهرهای مرزی این استان و کشور عراق
- فراهم سازی زیرساخت های لازم مرز چذابه جهت ارائه خدمات مطلوب به زائرین در ایام اربعین
- برپایی مواکب و ارائه آب بسته بندی، یخ و مواد غذایی
- احداث سرویس بهداشتی و ایجاد توقفگاه در ورودی شهرهای مسیر همچون ایذه، اندیمشک و بهبهان
- توسعه پارکینگ ها نسبت به سال های گذشته
- اسکان موقت زائران در مساجد، حسینیه ها، مدارس، اردوگاه های راهیان نور و مواکب بین راهی
- ارائه خدمات توسط پلیس راه، اورژانس، هلال احمر، پایگاه های اورژانس و مرکز جامعه سلامت چذابه
در کنار مزایای فوق، عبور از مرز چذابه اربعین ۱۴۰۳ یک سری معایب جزئی هم دارد. گرمای بیش از حد هوا به ویژه در فصل تابستان، مهم ترین معایب این پایانه مرزی است. البته با توجه به برپایی مواکب، وجود تجهیزات خنک کننده و ارائه آب و یخ، این شرایط هم چندان دشوار نیست.
نتیجه گیری: یکی از مرزهای مهم تردد زائران در ایام اربعین، پایانه مرزی چذابه است. زائران جهت انتخاب این مرز برای خروج، ابتدا باید بدانند که مرز چذابه کجاست. این گذرگاه مرزی در جنوب غربی کشور و شهر دشت آزادگان قرار دارد. به همین خاطر، دارای آب و هوای گرمی است. پایانه مرزی چذابه به شهرهای کربلا و نجف نزدیک بوده و با شهرهای کاظمین و سامراء فاصله نسبتا زیادی دارد. در این جا موقعیت، امکانات و مسیرهای تردد مرز چذابه را به صورت کامل بررسی کردیم.
مرز چذابه فقط به شهرهای زیارتی کربلا و نجف نزدیک بوده و با کاظمین و سامرا فاصله دارد.
بله. این مرز برای همه زائرین پیاده روی قابل استفاده می باشد و می توانند آن را برای خروج از کشور انتخاب کنند.
تردد از این پایانه مرزی به صورت شبانه روزی انجام می شود و زائرین می توانند ورود و خروج خود را از این پایانه انجام دهند.