نکته قابل توجه در رابطه با پایانه مرزی شلمچه، مسیرهای متعددی مواصلاتی آن است. زائران می توانند از استان های جنوبی و سایر شهرهای کشور، با مسیرهای مختلفی به این پایانه برسند. برخی از این مسیرها زمینی بوده و برخی دیگر ریلی یا هوایی هستند. نزدیکی به راه آهن و فرودگاه های بین المللی اهواز و آبادان، از مزایای مرز شلمچه اربعین ۱۴۰۳ محسوب می شود. بنابراین مردم از سراسر کشور برای تردد از طریق پایانه مرزی شلمچه، محدودیتی نخواهند داشت. کافی است با مسیرهای مختلف گذرگاه رسمی شلمچه در شهر خرمشهر، آشنا باشند.
افرادی که پایانه مرزی شلمچه را برای تردد در ایام اربعین انتخاب می کنند، نیازی به نگرانی درباره گرمای هوا ندارند. زیرا امکانات فراوانی در این پایانه برای مقابله با گرما و رفاه زائران وجود دارد. موکب های مسقف برای استراحت و ارائه آب و غذا، برخی از مهم ترین آن ها هستند. در این مقاله، موقعیت جغرافیایی و مسیرهای مرز شلمچه را بررسی خواهیم کرد. هم چنین به ساعت مجاز تردد از این مرز و فاصله آن با شهرهای کشور عراق می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این رابطه به دست آورید.
مرز شلمچه کجاست
هر ساله با فرا رسیدن ایام اربعین، تعدادی از مرزهای رسمی کشور با عراق برای تردد زائران انتخاب می شوند. تقریبا هر ساله گذرگاه شلمچه یکی از این مرزهای انتخابی است. در همین راستا، بسیاری از زائران می خواهند بدانند که موقعیت جغرافیایی مرز شلمچه کجاست. این مرز در جنوب غربی کشور و استان خوزستان واقع شده است. به صورت دقیق تر، در شهر خرمشهر و ۱۳۰ کیلومتری اهواز قرار دارد. بنابراین دارای آب و هوایی بسیار گرم به ویژه در فصل تابستان است. شکل زیر، موقعیت مکانی پایانه مرزی شلمچه را روی نقشه نمایش می دهد.
مسیرهای متعددی برای رسیدن به گذرگاه رسمی شلمچه وجود دارد. بسیاری از این روش ها زمینی بوده و برخی دیگر هوایی و ریلی هستند. نزدیکی به فرودگاه های بین المللی اهواز و آبادان باعث شده زائران امکان سفر هوایی به این مرز را داشته باشند. اطلاع از مسیرهای مرز شلمچه اربعین ۱۴۰۳ برای زائران اهمیت زیادی دارد. به همین خاطر، در ادامه مهم ترین مسیرهای مواصلاتی به این پایانه مرزی را بررسی کرده ایم. این موارد، به شرح ذیل است:
- اصفهان - چهارمحال – ایذه – اهواز – خرمشهر – شلمچه
- فارس – بهبهان – شلمچه
- کهکیلویه و بویر احمد – اهواز – شلمچه
- بوشهر – هندیجان – ماهشهر - خرمشهر - شلمچه
تاریخ و ساعت مجاز تردد از مرز شلمچه برای اربعین
نکته مهمی که زائران اربعین باید به آن توجه داشته باشند، تاریخ و ساعت مجاز تردد از مرز شلمچه است. زیرا اکثر پایانه های مرزی کشور، دارای ساعات تردد مشخصی هستند. بنابراین لازم است زائران از این ساعات مجاز تردد مطلع بوده و در بازه زمانی اعلام شده، مراجعه نمایند. طبق اطلاع رسانی های انجام شده، وضعیت تردد از گذرگاه شلمچه به صورت شبانه روزی است. پس زائران در ایام اربعین، برای تردد از این مرز محدودیت زمانی ندارند. کافی است بدانید که مرز شلمچه کجاست و به گیت های خروجی یا ورودی این پایانه مراجعه نمایید.
فاصله مرز شلمچه با شهرهای عراق
فاصله گذرگاه شلمچه با شهرهای زیارتی عراق، نسبتا زیاد است. بنابراین زائران حین انتخاب پایانه مرزی شلمچه، باید به این موضوع توجه داشته باشند. اولین شهر کشور عراق بعد از گذرگاه شلمچه، شهر بصره است. نزدیک ترین شهر زیارتی این کشور به مرز هم شهر نجف اشرف محسوب می شود. فاصله سایر شهرهای زیارتی عراق با مرز شلمچه اربعین ۱۴۰۳، به شرح ذیل است:
فاصله مرز شلمچه از شهرهای زیارتی عراق
شلمچه تا نجف |
۴۶۰ کیلومتر |
شلمچه تا کربلا |
۵۴۹ کیلومتر |
شلمچه تا کاظمین |
۵۷۵ کیلومتر و ۶۲۱ کیلومتر |
مزایا و معایب تردد از مرز شلمچه اربعین ۱۴۰۳
عبور از گذرگاه مرزی شلمچه در ایام اربعین، برای زائران مزایای فراوانی دارد. امنیت بالا و فعالیت شبانه روزی این مرز، یکی از مهم ترین مزیت های آن است. علاوه بر این، نزدیکی به راه آهن و فرودگاه های بین المللی تردد از داخل کشور به مرز را تسهیل می کند. ضمن این که مسیرهای مواصلاتی زمینی متعددی هم برای مرز شلمچه وجود دارد. به طور کلی، برخی از مهم ترین مزایای پایانه مرزی شلمچه، شامل موارد زیر هستند:
- وجود راه آهن و فرودگاه بین المللی اهواز و آبادان
- مشترکات فرهنگی و قومی شهرهای مرزی این استان و کشور عراق
- فراهم سازی زیرساخت های لازم مرز چذابه جهت ارائه خدمات مطلوب به زائرین در ایام اربعین• برپایی مواکب و ارائه آب بسته بندی، یخ و مواد غذایی به زائران
- برپایی مواکب و ارائه آب بسته بندی، یخ و مواد غذایی به زائران
- احداث سرویس بهداشتی و ایجاد توقفگاه در ورودی شهرهای مسیر همچون ایذه، اندیمشک و بهبهان
- توسعه پارکینگ ها نسبت به سال های گذشته
- اسکان موقت زائران در مساجد، حسینیه ها، مدارس، اردوگاه های راهیان نور و مواکب بین راهی
- ارائه خدمات توسط پلیس راه، اورژانس، هلال احمر، پایگاه های اورژانس و مرکز بهداشتی درمانی شهید سلیمانی شلمچه
در کنار تمامی مزایای مرز شلمچه اربعین ۱۴۰۳، معایبی هم برای آن وجود دارد. از جمله مهم ترین معایب تردد از این مرز، گرمای بیش از حد هوا به ویژه در فصل تابستان است. البته امکانات لازم برای مقابله با گرما فراهم شده است. اما زائران ابتدا باید مزایا و معایب را بررسی کرده و سپس جهت انتخاب این مرز تصمیم گیری کنند.
نتیجه گیری: گذرگاه شلمچه یکی از مرزهای فعال کشور در ایام اربعین است. در همین راستا، زائران می خواهند بدانند که مرز شلمچه کجاست و امکان دسترسی به آن از چه مسیرهایی وجود دارد. این مرز در جنوب غربی کشور، استان خوزستان و شهر خرمشهر واقع شده است. مسیرهای متعددی برای دسترسی به آن وجود داشته و امکانات متعددی برای رفاه حال زائران در نظر گرفته شده است. پایانه مرزی شلمچه به صورت شبانه روزی فعال بوده و امکان تردد زائران را فراهم می سازد.
خیر. مرز شلمچه نسبتا به شهرهای زیارتی عراق دور بوده و نزدیک ترین شهر به این مرز نجف است.
بله. همه زائرین محترم امکان ورود و خروج از مرز شلمچه را برای پیاده روی اربعین دارند.
پایانه مرزی شلمچه به صورت شبانه روزی آماده خدمت رسانی برای ورود و خروج زائرین از کشور عراق می باشد.