پایانه مرزی مهران، در بخش مرکزی شهر مهران و جنوب غربی استان ایلام واقع شده است. از این رو جزو مرزهای غربی جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق محسوب می گردد. منطقه مهران جزو مناطق گرمسیری استان ایلام است. بنابراین زائران حین انتخاب مرز خروجی اربعین، باید گرمای هوا را مد نظر داشته باشند. مسیرهای متعددی هم برای دسترسی به گذرگاه مهران وجود دارد که عمدتا زمینی هستند. به این ترتیب، زائران برای عبور از مرز مهران اربعین ۱۴۰۳، مشکل ترددی نخواهند داشت. حتی اگر در استان های میانی یا شرقی کشور سکونت داشته باشند.
ظرفیت بالای گیت های خروجی مستقر در پایانه مرزی مهران، باعث شده تا معطلی مردم به حداقل برسد. بنابراین زائران در زمان خروج از کشور یا بازگشت از عراق، جهت عبور از مرز با چالشی مواجه نخواهند شد. امکانات مناسبی هم در منطقه مرزی و مسیرهای مواصلاتی به مهران برای زائران اربعین، در نظر گرفته شده است. در این مقاله، امکانات و مزایای مرز مهران را بررسی خواهیم کرد. هم چنین به موقعیت جغرافیایی، مسیرها و ساعات مجاز تردد از این مرز می پردازیم. پس با ما همراه باشید تا اطلاعات لازم را در این رابطه به دست آورید.
مرز مهران کجاست
جمهوری اسلامی ایران دارای چندین گذرگاه رسمی با کشور عراق است. اما معمولا برای تردد زائران در ایام اربعین، چند مورد از آن ها بیش تر به کار گرفته می شوند. یکی از این گذرگاه های رسمی، پایانه مهران است. در همین راستا، بسیاری از زائران می خواهند بدانند که مرز مهران کجاست. در این رابطه باید بگوییم که پایانه مرزی مهران در جنوب غربی استان ایلام و شهر مهران قرار دارد. این پایانه جزو مرزهای غربی کشور با عراق محسوب شده و آب و هوای گرمی هم دارد. گذرگاه مهران روی نقشه، در تصویر زیر قابل مشاهده است.
پایانه مرزی مهران به شهرهای زیارتی عراق نزدیک بوده و جزو فعال ترین گذرگاه های ایام اربعین به شمار می آید. مسیرهای متعددی هم برای دسترسی به مرز مهران اربعین ۱۴۰۳ وجود دارد که البته اکثر آن ها زمینی هستند. به هر حال، مشکلی برای تردد زائران از استان های مختلف کشور به نقطه مرزی مهران، وجود ندارد. مسیرهای زمینی دسترسی به گذرگاه مهران برای اربعین، شامل موارد زیر هستند:
- کرمانشاه - اسلام آباد - حمیل – چرداول- شباب - ایلام - مهران
- کرمانشاه - اسلام آباد - ایوان غرب - ایلام - مهران
- خرم آباد – کوهدشت - پل سیمره - شباب - ایلام - مهران - پلدختر - دره شهر – بدره - ایلام مهران
- پلدختر - دره شهر - بدره - ملکشاهی - مهران
- اندیمشک - دهلران - مهران
تاریخ و ساعت مجاز تردد از مرز مهران برای اربعین
زائرانی که مرز مهران را برای اربعین انتخاب می کنند، باید به ساعت و تاریخ تردد آن هم توجه داشته باشند. زیرا هر یک از گذرگاه های مرزی کشور، تاریخ و ساعت مشخصی را جهت تردد زائران اعلام می کنند. با توجه به ظرفیت های بالای پایانه مرزی مهران، ساعت مجاز تردد این مرز به صورت شبانه روزی است. بنابراین زائران در هر ساعت از شبانه روز، جهت ورود و خرج به کشور می توانند به این مرکز مراجعه نمایند.
البته زائران باید بدانند که پایانه های خروجی مرز مهران کجاست و به این پایانه ها مراجعه کنند. پذیرش اصلی این گذرگاه در پایانه سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی انجام می گیرد. از این رو زائران برای خروج از کشور، باید به این بخش مراجعه نموده و اقدامات لازم را انجام دهند. کلیه دستگاه های اداری مربوطه هم در این پایانه مرزی مستقر بوده و هیچ گونه تعطیلی در مرز وجود ندارد.
فاصله مرز مهران با شهرهای عراق
مرز مهران اربعین ۱۴۰۳ نسبت به دیگر گذرگاه های فعال، کم ترین فاصله را با شهرهای زیارتی عراق دارد. در واقع، این موضوع یکی از مزایای اصلی گذرگاه مهران محسوب می شود. زائران پس از انجام تشریفات گذرنامه ای و خروج از مرز، وارد شهر بدره عراق خواهند شد. شهر کربلای معلی هم نزدیک ترین شهر زیارتی به پایانه مرزی مهران است. البته مسیر این نقطه مرزی تا دیگر شهرهای زیارتی عراق هم چندان طولانی نیست. فاصله مرز مهران با شهرهای زیارتی کشور عراق، به شرح ذیل است:
فاصله مرز مهران از شهرهای زیارتی عراق
از مهران تا کربلا |
۲۸۰ کیلومتر |
از مهران تا کاظمین |
۲۸۳ کیلومتر |
از مهران تا نجف |
۳۰۳ کیلومتر |
مزایا و معایب تردد از مرز مهران اربعین ۱۴۰۳
مزایای فراوان پایانه مهران، این مرز را به یکی از کانون های اصلی رفت و آمد زائران در ایام اربعین تبدیل کرده است. تردد از این پایانه مرزی به جز گرمی هوا، تقریبا معایب دیگری ندارد. اما از مهم ترین مزایای تردد از طریق پایانه مرزی مهران در اربعین ۱۴۰۳، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- امنیت و نزدیکی به شهرهای زیارتی عراق
- فراهم شدن زیرساخت های لازم جهت ارائه خدمات مطلوب به زائرین
- افزایش موکب ها نسبت به سال قبل و پیش بینی آب خنک و غذا
- احداث سرویس های بهداشتی و توقفگاه ها در ورودی کلیه شهرستان های مسیر تردد زائرین و پایانه مرزی
- افزایش ظرفیت و تعداد پارکینگ ها
- تعیین مساجد و حسینیه ها برای اسکان موقت زائرین
- استقرار عوامل پلیس راه، گروه های امداد و نجات هلال احمر و پایگاه های اورژانس پیش بیمارستانی و فوریت های پزشکی در مسیر
نتیجه گیری: زائران ایام اربعین باید بدانند مرز مهران کجاست و مسیرهای دسترسی به آن به چه صورت است. زیرا این گذرگاه مرزی یکی از فعال ترین مرزهای کشور در این ایام محسوب می شود. از سوی دیگر، فاصله آن به شهرهای زیارتی عراق، نسبت به دیگر مرزهای فعال کشور کم تر است. در این جا توضیحات لازم را در رابطه با موقعیت جغرافیایی و مسیرهای مواصلاتی مرز مهران اربعین ۱۴۰۳ ارائه دادیم. پس جهت تردد از این پایانه مرزی، مشکلی نخواهید داشت.
بله. یکی از مرز های نزدیک به شهرهای زیارتی عراق مرز مهران است که زائرین می توانند از آن استفاده کنند.
به دلیل اینکه مرز مهران یکی از پر تردد ترین مرزهای کشور برای زائرین عازم به عراق می باشد ، به صورت شبانه روزی این مرز باز می باشد.
بله. زائرین محترم می توانند مرز مهران را برای ورود و خروج خود از پیاده روی اربعین انتخاب کنند و محدودیتی وجود ندارد.