مبلغ این ارز بسته به روش سفر و کشور مقصد، ۳۰۰ یا ۵۰۰ یورو خواهد بود. گاهی اوقات مسافران جهت دریافت این نوع ارز ثبت نام کرده و هزینه آن را هم پرداخت می کنند. اما در ادامه از سفر منصرف شده و قصد عودت ارز مسافرتی را دارند. در همین راستا، شرایط لازم برای ثبت درخواست انصراف و دریافت وجه ریالی پرداخت شده معادل ارز خارجی، فراهم گردیده است.
اگر چه دریافت ارز مسافرتی به دلیل قیمت پایین تر نسبت به نرخ آزاد کاملا به صرفه است، اما فقط یک بار در سال به مسافران تعلق می گیرد. بنابراین کسانی که به هر دلیل سفر خارجی شان لغو می شود، باید درخواست ارز مسافرتی خود را هم لغو کرده و وجه ریالی شان را تحویل بگیرند. با لغو درخواست و عودت مبلغ ارز مسافرتی، سهمیه تان حفظ شده و می توانید در سفرهای بعدی آن را دریافت نمایید.
از آن جایی که در بسیاری از موارد مسافران در شرایطی قرار می گیرند که مجبور به لغو سفرشان می شوند، در این مقاله نحوه لغو درخواست ارز سهمیه ای و عودت وجه ریالی پرداخت شده برای آن را به صورت کامل توضیح می دهیم. ذکر این نکته الزامی است که انجام این کار، در حال حاضر فقط به صورت حضوری امکان پذیر بوده و شیوه آنلاینی برای عودت وجه ارز مسافرتی وجود ندارد. با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره نحوه عودت ارز سهمیه ای، به دست آورید.
آیا عودت ارز مسافرتی امکان دارد؟
یکی از سوالات رایج افرادی که قصد سفر به کشورهای خارجی را داشته و جهت دریافت ارز سهمیه ای نام نویسی کرده اند، مربوط به لغو درخواست ارز مسافرتی و دریافت وجه ریالی معادل آن است. به عبارت دیگر، متقاضیان می خواهند بدانند که آیا عودت ارز مسافرتی امکان دارد یا خیر. در این رابطه باید بگوییم که شرایط لازم جهت انصراف از درخواست خرید ارز و عودت وجه ریالی معادل آن، برای مسافران فراهم شده است.
از این رو افرادی که سفر خارجی شان لغو شده یا به هر دلیل دیگر تمایل به دریافت ارز دولتی مسافرتی ندارند، باید تا ۱۰ روز پس از تاریخ سفر نسبت به لغو درخواست اقدام نمایند. در این صورت، سهمیه شخص برای دریافت ارز سهمیه ای در سفرهای بعدی حفظ شده و وجه ریالی پرداخت شده برای خرید ارز را دریافت خواهد کرد. در ادامه نحوه عودت مبلغ ارز مسافرتی را برای تان توضیح می دهیم تا جهت این امر با چالشی مواجه نشوید.
نحوه عودت وجه ارز مسافرتی
اکنون که می دانید امکان لغو درخواست ارز مسافرتی و عودت وجه ریالی معادل آن وجود دارد، باید روش انجام این کار را هم بدانید. در این مورد باید بگوییم که لغو ثبت نام ارز دولتی از طریق تمامی بانک های عامل یعنی ملی، ملت و سامان، به صورت حضوری انجام می گیرد. زیرا در حال حاضر، این بانک ها هیچ روش آنلاین و غیر حضوری جهت عودت وجه ارز مسافرتی ارائه نکرده اند.
فرایند کلی ثبت درخواست انصراف از دریافت ارز دولتی هم برای همه بانک ها تقریبا یکسان است. با این حال، در برخی جزئیات و شعب لغو درخواست، تفاوت هایی وجود دارد. به همین خاطر، در ادامه نحوه انصراف از ثبت نام ارز مسافرتی و دریافت وجه ریالی معادل آن را برای هر یک از بانک ها، به صورت مختصر بررسی کرده ایم.
عودت ارز مسافرتی بانک ملی و ملت
افرادی که ثبت نام ارز دولتی را از طریق مراجعه به شعب بانک های ملی یا ملت انجام داده اند، برای عودت ارز مسافرتی هم باید به شعب همین بانک ها مراجعه کنند. از آن جایی که خرید ارز مسافرتی بانک ملت و ارز مسافرتی بانک ملی تنها از طریق شعب ارزی انجام می گیرد، مسافران برای لغو درخواست هم باید تا ۱۰ روز پس از تاریخ سفر، به یکی از شعب ارزی مراجعه نمایند.
همراه داشتن مدارک لازم از جمله کارت ملی، شناسنامه، پاسپورت و رسید حواله ارزی، جهت لغو درخواست و عودت وجه ریالی، الزامی است. بنابراین در صورتی که به هر دلیل قصد عودت مبلغ ارز مسافرتی خود از طریق دو بانک ملی و ملت را دارید، مدارک لازم را همراه داشته باشید. ضمن این که امکان اطلاع از شعب ارزی این بانک ها، از طریق سایت شان امکان پذیر است.
عودت ارز مسافرتی بانک سامان
برخی از مسافران جهت ثبت نام ارز مسافرتی، از طریق بانک سامان اقدام می کنند. فرایند کلی لغو درخواست در بانک سامانه و عودت وجه ریالی، مشابه بانک های ملی و ملت می باشد. با این حال، امکان ثبت درخواست انصراف از دریافت ارز دولتی، از طریق تمامی شعب بانک سامان وجود دارد. بنابراین جهت عودت وجه ارز مسافرتی، لازم نیست حتما به شعب ارزی این بانک مراجعه نمایید.
ضمن این که همراه داشتن مدارک مورد نیاز از جمله کارت ملی، شناسنامه، گذرنامه و رسید حواله ارز، حین مراجعه به شعب بانک سامان برای لغو درخواست، الزامی خواهند بود. دقت داشته باشید که برای لغو ثبت نام از مسافرتی و دریافت وجه ریالی پرداخت شده در بانک سامان هم تا ۱۰ روز پس از تاریخ سفرتان مهلت دارید.
نتیجه گیری: گاهی اوقات ممکن است افراد به دلایل مختلف، سفر خارجی خود را لغو کنند. در این گونه موارد، امکان عودت ارز مسافرتی وجود دارد. مسافرانی که به دلیل لغو سفر یا عدم تمایل به دریافت ارز دولتی قصد انصراف از درخواست را داشته باشند، باید حضورا به شعب بانک عامل مراجعه نموده و اقدامات لازم را انجام دهند.
ضمن این که تا ۱۰ روز بعد از تاریخ سفر جهت انصراف از درخواست ارز دولتی و دریافت وجه ریالی معادل آن، مهلت در نظر گرفته شده است. بنابراین مسافرانی که قصد عودت مبلغ ارز مسافرتی را دارند، باید در این مهلت زمانی به یکی از شعب بانک عامل مراجعه نمایند.
تا ۱۰ روز بعد از تاریخ سفر می توانند به شعبه بانک عامل مراجعه کرده و درخواست انصراف را ارائه دهند.
در حال حاضر فقط به صورت حضوری امکان پذیر بوده و شیوه آنلاینی برای عودت وجه ارز مسافرتی وجود ندارد.
لغو ثبت نام ارز دولتی از طریق تمامی بانک های عامل یعنی ملی، ملت و سامان، به صورت حضوری انجام می گیرد.